Jeugd tennislessen

Ook in 2018 zullen de tennislessen voor de jongere jeugd gegeven worden door

Rene Uijtdewilligen.

Centraal thema in iedere tennisles is:

Leren tennissen lukt alleen, als je er ook plezier in hebt!

Waar haalbaar proberen we de lesgroepen voor de jongere kinderen daarom niet groter dan vier kinderen te laten zijn. Op die manier is er voor ieder kind voldoende aandacht en komen ze lekker veel tot tennisspel. Naar mate de vaardigheid en zelfstandigheid toeneemt kan het maximaal aantal kinderen in een tennisles groeien. Natuurlijk is het ook mogelijk om met minder kinderen tennisles te krijgen. De kosten van de tennisles per kind zijn afhankelijk de groepsgrootte. Voor kinderen (lid van SLV) per viertal bedragen de kosten 9,00 per lesuur.
Bij de tennislessen wordt gebruik gemaakt van door de KNLTB ontwikkeld lesmateriaal.


In principe worden de tennislessen gegeven op de smashcourt tennisbanen. Dat maakt dat ook bij mindere weersomstandigheden de les vaak nog gewoon door kan gaan. Mocht de les toch moeten vervallen door slecht weer, dan is de eerste les die uitvalt voor rekening van de leraar; de tweede keer dat de les onverhoopt uitvalt is deze voor rekening van de leerling. Natuurlijk zal altijd geprobeerd worden om een inhaalmoment te vinden voor de tennisles.
Over tennislessen tijdens de reguliere schoolvakanties/ feestdagen, maken de leraren met de betrokken ouders individuele afspraken.

Mocht er interesse zijn in het volgen van tennislessen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We willen niemand afschrikken of teleurstellen, maar voor de helderheid vermelden we graag dat de vraag naar tennisles groot is. Bij plaatsing krijgen SLV-jeugdleden die competitie spelen daarom voorrang boven respectievelijk jeugdleden van SLV en niet-leden.